Ingrediente
- 300 gr hribi
- 2 cepe micute (sau una mai mare)
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura rasa faina
- 10 graunti usturoi+1 lingurita ulei
- patrunjel tocat
- 100 ml apa calda
- 100 ml smantana de gatit
- un praf de nucsoara macinata
- 1 lingurita sare (dupa gust)
Mod de preparare
Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in cuburi cam de 1-2 cm). Lasam sa fiarba cam 10-12 min.
Dupa ce au fiert, adaugam apa cu faina amestecate si strecurate printr-o sita pentru a nu se forma cocoloase. Mai fierbem 3-4 min, amestecand in continuu. Adaugam putin cate putin smantana de gatit si mai fierbem 2-3 min. Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat.
In timp ce fierbe ciulamaua, curatam usturoiul, ii pisam si il frecam cu o lingurita de ulei. Adaugam 2-3 linguri de apa si-l omogenizam.
Ciulamaua se serveste calda cu mamaliguta si usturoi dupa gust.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|