Ciulama de inimi si pipote de pui

Postat de Ela68 in Pui
12 Oct 2012 | 12242 vizualizari
Ciulama de inimi si pipote de pui

La asta ma pricep eu cel mai bine !

Ingrediente

  • 1 ceapa medie
  • 600 gr pipote si inimi
  • 500 gr lapte
  • 400 gr zeama in care a fiert carnea
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 100 ml ulei
  • 60 gr unt
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper

Mod de preparare

Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert.  Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai dulceaga, poate sa elimine ceapa.

Cand e aproape gata, adaugam untul si il lasam sa se topeasca

Adaugam treptat faina si amestecam energic cu un tel.

Trebuie actionat rapid sa nu se formeze cocoloase.

 Incepem sa adaugam zeama de la carne, care trebuie sa fie fierbinte.

  Pe masura ce adaugam lichidul, vom observa ca ciulamaua incepe sa se formeze, iar la inceput este destul de vartoasa.

Cand am terminat de adaugat zeama de carne, continuam sa adaugam cate putin laptele fierbinte, amestecand continuu.

Ne oprim sa adaugam din lapte in momentul in care arata ca o smantana "curgatoare". Acum lasam sa fiarba cateva minute la foc mic, se vor observa formandu-se niste bule punctiforme.

Tocam pipotele si inimile. Apoi verdeata si le adaugam in ciulama.

Apoi piperul.

 Servim fierbinte,  alaturi de o  mamaliga aburinda..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de inimi si pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de licurici_lra

Ciulama cu pipote si inimi

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...

Citeste continuarea

Ciulama de pipote cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pipote cu ciuperci

Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2012, 09:35
Si in familia mea este fan ciulama.
Imi place mult cum a iesit ciulamaua ta
la 12.10.2012, 09:41
buna
la 12.10.2012, 10:05
ce bine arata!
la 12.10.2012, 10:18
la 12.10.2012, 11:08
ela vin si eu la o portioara

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking