Ciulama de porc cu ciuperci si paste

Postat de adasev12 in Porc
15 Dec 2011 | 8851 vizualizari
Ciulama de porc cu ciuperci si paste

Ingrediente

  • 400 g carne  de porc macra
  • 150 g ciuperci conservate
  • 200 g paste rigatonni
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper, rozmarin verde, patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 2 maini parmezan ras ( pecorino romano)

Mod de preparare

Carnita se taie cubulete mici. Se incinge ulei de masline in tigaie si se prajeste carnita bine bine. Ciupercile se scurg de zeama si se adauga la carnita dupa ce aceasta s-a rumenit frumos. Se taie ceapa marunt si se pune peste si se lasa sub capac 5 minute la foc mic, sa se inmoaie ceaoa frumos. Se adauga apoi apa sau zeama de carne cat sa acopere bine totul. Se sareaza si se adauga un praf de piper si se lasa la fiert. Dupa 20 minute se verifica carnita, daca e aproape fiarta se adauga si rozmarinul ( o crenguta mcia) si cei doi catei de usturoi pisati. Se mai lasa 10 minute la foc  potrivit spre mic. La sfarsit se desface o lingurita de amidon cu putina apa, se amesteca cu smantana foarte bine si se toarna peste carnita...sa fie suficienta apa pe carnita cat sa ramana si sos.  Se mai asezoneaza cu patrunjel verde.

Pastele se fierb in apa sarata cu putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 11 minute. Se lasa in apa, nu se scurg.

Se pun in farfurie pastele cu o paleta asa fierbinti, peste ele se presara parmezan ras si deasupra sosul cu carnita

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de porc cu ciuperci si paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Cuib" de spaghetti cu carne tocata

Postat de Dya

"Cuib" de spaghetti cu carne tocata

Carnea o inabusim in cateva linguri cu ulei (3-4 maxim), adaugam ceapa si ardeiul gras tocate marunt, acoperim tigaia cu un capac pentru cateva minute cat sa se patrunda legumele, dupa care...

Citeste continuarea

Tocanita de legume cu carne de porc

Postat de Patricia_Iordache_79

Tocanita de legume cu carne de porc

Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar.  Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2011, 14:24
arata senzational de bine
la 15.12.2011, 14:30
vreau si eu ciulamica.
la 15.12.2011, 15:06
place
la 15.12.2011, 15:19
vreau si eu ciulamica." Doar n-ai vrea acum ciulamare.
la 15.12.2011, 15:22
foarte buna
mica...mare ...what ever

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking