Ingrediente
- 6 ciocanele
- o ceapa
- un ardei gras verde
- ulei
- o cana lapte
- 2 linguri faina
- smantana 20-25% grasime 300 gr
- delicat de legume si un pic de gaina
- piper
Mod de preparare
Ceapa o tocam marunt la fel si ardeiul.
Intr-un ceaunel calim ceapa si ardeiul, dupa care punem ciocanele (eu le-am dezosat si le-am taiat cubulete) si punem apa cat sa acoperim carnea. Lasam sa fiarba.
Cand a fiert carnea facem ingrosala pentru ciulama. Intr-un castron punem faina, dupa care adaugam laptele si amestecam bine cu telul. Dupa ce amestecam bine punem smantana, dam focul incet, luam un pic de zeama si o amestecam cu ingrosala, apoi o turnam peste tocanita si amestecam continuu.
Punem piperul si delicatul, dar amestecam continuu sa nu se lipeasca.
Simplu ca buna ziua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|