Ciulama de pui cu mamaliga

Postat de Oana in 2 Portii = 20 LEI
2 Feb 2017 | 24159 vizualizari
Ciulama de pui cu mamaliga

O mancare rapida si tare gustoasa!

Ingrediente

  • 1 piept de pui taiat cubulete – 500 gr
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov ras
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper
  • 1,5 l apa fierbinte
  • 50 gr unt
  • 40 gr faina
  • 100 ml smantana lichida 32% grasime
  • marar tocat
  • + mamaliguta pentru servit

Mod de preparare

Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin.

Pune apoi cubuletele de piept de pui si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Mai lasa 2-3 minute si amesteca pana carnea incepe sa isi schimbe culoarea.

Adauga apa fierbinte si foile de dafin, acopera oala cu un capac si lasa 20 de minute sa fiarba la foc potrivit.

Cand carnea a fiert, opreste focul si pune untul in alta craticioara si lasa-l sa se topeasca. Adauga apoi toata faina si amesteca cu un tel, la foc mic. Pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si amesteca in continuu, sa nu se formeze cocoloase. Adauga supa atat cat doresti, pana ajunge ciulamaua la consistenta dorita. Daca ramane supa nefolosita poti sa o strecori si o pastrezi in frigider.

La final adauga smantana lichida si mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper si serveste ciulamaua impreuna cu mamaliga si putin marar verde tocat deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de licurici_lra

Ciulama de pui

Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2017, 12:41
buna buna
la 02.02.2017, 14:05
Delicioasa !
la 02.02.2017, 15:08
ce bunatate
la 02.02.2017, 16:49
Văleuuuuu,ce bunătateeeeeee!
la 02.02.2017, 17:01
bunaa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking