Ingrediente
- cateva fire de verdeata (patrunjel si marar);
- 10-15 pastai de fasole verde;
- 1 ceapa uscata;
- 1 legatura ceapa verde;
- 4 linguri cu varf cu faina;
- 1 litru de lapte.
Mod de preparare
Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.
Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare. Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.
In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.
Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.
Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.
Se serveste cu mamaliga calda.
Numar de portii: 4
Timp total: aprox 1h
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2014/06/ciulama-de-teci.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de teci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|