Ingrediente
- ciuperci champignon brune 1000 g,
- ceapă galbenă 3 bucăţi mari,
- ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri,
- sare de mare,
- piper proaspăt măcinat,
- boie de ardei dulce 3 linguri,
- amidon din porumb 3 linguri,
- smântână vegetala 3 linguri ( în perioada de dulce se poate înlocui cu smântână grasă!),
- apă cca. 100 ml,
- vin alb de masa cca. 350 ml.
Mod de preparare
Ciupercile curăţate se taie grosier.
Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic.
Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute.
După ce s-au înmuiat ciupercile şi evaporat vinul, se asezonează de boia, amestecându-se până se înglobează, şi se mai lasă la gătit la foc mic, până ce omogenizăm amidonul cu smântâna şi apa.
Amestecul de amidon se toarnă în fir subţire peste ciuperci, amestecându-se continuu ca să nu se facă cocoloaşe, atenţie, trasă deoparte de pe foc.
Apoi se pune la gătit încă minim 3 minute, cât sosul să devină catifelat.
Spor şi poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|