Ciuperci champignon cu quinoa

Postat de katty in Salate
30 Oct 2021 | 4539 vizualizari
Ciuperci champignon cu quinoa

Daca tineti post sau vreti doar o masa sanatoasa si plina de proteine, aceasta reteta poate fi o optiune.

Ingrediente

  • 400 gr ciuperci champignon
  • 100 gr quinoa alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • zeama de lamaie dupa gust
  • patrunjel verde
  • 1 lingura amestec de legume uscate

Mod de preparare

Trecem rapid ciupercile aflate intr-o sita printr-un jet de apa rece si le scurgem. Taiem ciupercile in sferturi dupa ce le-am taiat putin din codite.

Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline. Adaugam usturoiul si creanguta de rozmarin. Cand usturoiul si-a eliberat aroma, adaugam ciupercile.

Stoarcem zeama de lamaie si acoperim cu un capac. Lasam ciupercile la foc pana se inmoaie si s-a scurs toata zeama, iar ele s-au rumenit usor. Daca este nevoie mai picuram putina apa.

Cand aproape sunt gata, adaugam sare si piper dupa gust. Punem quinoa intr-un vas, acoperita cu apa rece pentru jumatate de ora, apoi o scurgem. O punem la foc intr-o oala acoperita cu un capac,impreuna cu 300 ml apa si amestecul de legume pentru 10 minute sau pana apa este absorbita. Oprim  focul si o mai lasam cateva minute acoperita. Amestecam ciupercile racite cu quinoa si patrunjelul verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci champignon cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata calda cu varza de Bruxelles

Postat de andaoana

Salata calda cu varza de Bruxelles

Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4. Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime....

Citeste continuarea

Salata de conopida cu smantana

Postat de mihaelar63

Salata de conopida cu smantana

Conopida se spala si se desface in buchete. Puneti la fiert conopida in apa cu sare si bicarbonat timp de 10 minute. Astfel evitati balonarea. Conopida va fi mai bine digerata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2021, 16:23
la 30.10.2021, 18:30
la 30.10.2021, 19:31
la 30.10.2021, 19:37
la 30.10.2021, 19:41
Eu vreau doar ciumpercile

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking