Ingrediente
- 300 g piept de pui
- 500 g ciuperci champignon
- 50 g hribi uscati, pusi de cu seara la inmuiat (optional)
- 6 linguri ulei
- o ceapa alba mare
- 1 cana smantana grasa 32%
- jumatate lingurita nucsoara rasa
- o lingura faina
- 150 ml lapte
- sare dupa gust
- piper alb dupa gust
- patrunjel tocat pentru servit
Mod de preparare
Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.
Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa si un pic de sare. Lasam la foc potrivit pana ceapa devine translucida, cu usoare urme de aramiu pe margine. Adaugam pieptul de pui, amestecam si acoperim cu un capac. Lasam la foc cam 10 minute. Adaugam ciupercile si hribii tocati, mai lasam inca 10 minute.
Faina o desfacem cu laptele, apoi adaugam smantana si turrnam in oala. Amestecam si potrivim de sare si piper, adaugam nucsoara. Lasam inca 7-8 minute la foc mic.
Se poate servi cu mamaliga, orez sau piure.
Se orneaza cu cateva felii de ciuperci trase la tigaie.
Pofta sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu piept de pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|