Ciuperci gratinate cu creveți

Postat de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri
28 Feb 2015 | 3261 vizualizari
Ciuperci gratinate cu creveți

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 1 căpățână usturoi
  • 12 creveți mari
  • 12 ciuperci champignon brune
  • 12 feliuțe cașcaval
  • 2 linguri cașcaval ras
  • 12 feliuțe ardei iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi, se pot folosi la ciulamale, supe și multe altele, le găsiți voi o întrebuințare ulterioară. Se încinge cuptorul la 180 grade C.

Se pun ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se dau la cuptor 10 minute. Ciupercile se pot pune cu gura în jos pentru a nu se strânge sucul în interior.

Între timp topim untul, adăugăm usturoiul tocat mărunt și creveții și călim 3 minute. Scoatem ciupercile și se întorc astfel încât să avem  gaura în sus. În interiorul fiecărei ciuperci punem câte o feliuță de cașcaval și un crevete, apoi se presară cașcaval ras deasupra. Se dau din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Se condimentează cu sare și piper după plac și se ornează cu câte o feliuță de ardei iute în cazul în care vă plac mâncărurile mai iuți. Servim imediat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci gratinate cu creveți" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Postat de mirela0911

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul...

Citeste continuarea

Placinta floare cu branza si marar

Postat de ralu_ca

Placinta floare cu branza si marar

In laptele caldut am dizolvat drojdia, am adaugat zaharul amestecand bine si am prezarat un praf de faina, lasand sa creasca approx 15 minute. Intr-un vas am pus faina, ulei, sare si drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2015, 18:45
ce minunatii!!
la 28.02.2015, 19:02
la 28.02.2015, 19:52
buna idee!
la 28.02.2015, 20:16
la 28.02.2015, 21:07
suna bine..

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking