Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
4 Apr 2017 | 14421 vizualizari
Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Cand va doriti sa pregatiti ceva intr-un timp scurt, aceste ciuperci cu branzeturi sunt minunate. Asta daca va plac ciupercile!
Eu ciupercile proaspete le pregatesc cel mai des umplute si la grill in zilele de post, dar cum aveam ceva branzeturi prin frigider mi s-a parut o idee faina sa le pregatesc asa, mai ales ca ora mesei se apropia si eu inca nu aveam mancarea gata. Sper sa va placa reteta si sa o incercati si voi!

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci proaspete mai micute
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de unt
  • 70 gr mozzarella
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le punem pe o sita sa se scurga.
Punem untul intr-o tigaie, o transferam pe foc si cand untul s-a topit, dam drumul ciupercilor si le inabusim 2-3 minute.
Ceapa verde o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate. Le punem si acestea in tigaie, amestecam bine si turnam o canita mica cu apa. Presaram sare, piper si le invartim. Punem un capac, reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul.
Mozzarella si cascavalul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa ce lichidul a scazut, tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul, presaram branzeturile rase, inclusiv parmezanul.

Punem iar capacul, tragem tigaia iar pe flacara aragazului si lasam branzeturile sa se topesca la foc mic.
Cand sunt gata, le dam deoparte si le lasam 5 minute sa se racoreasca.
Se servesc calde, puteti chiar sa presarati putina verdeata deasupra.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la tigaie cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

Postat de vasimur

Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2017, 18:47
Imi plac si ciupercile si branzeturile...
la 04.04.2017, 18:47
am sosit dupa mirosul imbietor
la 04.04.2017, 18:59
Mmm, ce combinatie delicioasa!
la 04.04.2017, 19:03
bune bune
la 04.04.2017, 19:06
Mmm...bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking