Ingrediente
- Pentru blat:
- 6-7 linguri de făină albă
- 1 linguriță praf de copt
- 3-4 linguri de smântână (sau iaurt)
- 1-2 ouă
- 1 praf sare
- 1 lingură ulei
- Pentru toping:
- 100 g telemea de vacă
- 6-8 măsline fără sâmburi, tăiate rondele
- 100 g cașcaval ras
- suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
- 1-2 roșii proaspete (opțional)
- 3-4 ciuperci Champignon, mai mari
- oregano
- sare, după gust
- boia de ardei dule, după gust (opțional)
- piper măcinat, după gust (opțional)
Mod de preparare
Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen.
Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea să nu vă placă. Spălăm ciupercile cu apă rece, le scurgem bine de apă, după care le tăiem felii mai grosuțe. Spălăm și roșiile și le tăiem feliuțe. Telemeaua și cașcavalul le dăm prin răzătoarea mică iar măslinele le tăiem rondele.
Pentru a coace pizza, folosim o tigaie neaderentă, cu capac. Încingem tigaia și o ungem cu unt iar dacă nu avem, putem să folosim puțin ulei. Turnăm aluatul în tigaie, îl întindem bine, îl ungem cu sos de roșii și-l pudrăm cu oregano. Deasupra punem ingredientele pentru toping, în straturi: telemeaua rasă, ciupercile, roșiile, măslinele și presărăm apoi cașcavalul ras. Punem capacul și lăsăm să se coacă, la foc mic, cam 10-15 minute. Când blatul se rumenește pe margini și cașcavalul este topit, înseamnă că pizza este gata! Eu am transferat-o pe un platou de servit și am porționat-o. Serviți pizza cât încă este fierbinte, cu mult sos de roșii, dacă vă place. Sosul de roșii îl putem face noi, din suc de roșii, condimentele și ierburile aromate preferate, sau folosim KETCHUP făcut în casă sau din comerț.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|