Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

Postat de vasimur in Pizza
13 Apr 2020 | 2759 vizualizari
Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

Cuptorul de la aragaz era ocupat (soția tocmai cocea pâine!), așa că m-am gândit să încerc o pizza la tigaie. Recunosc, este prima dată, dar în mod sigur că o să mai fac așa ceva! Văzusem o sumedenie de rețete pe internet așa că m-am hotărât să fac o pizza cu ciuperci (preferatele mele!), brânzeturi și măsline. Vă asigur că merită încercată deoarece este gustoasă, foarte ușor de făcut și este gata în mai puțin de jumătate de oră! Și cum nu există restricții în ceea ce privește ingredientele folosite, este la latitudinea voastră cu ce o faceți, în funcție și de ceea ce aveți prin frigider. Puteți să puneți chiar și carne cum ar fi: salam, mușchiuleț, jambon, kaiser, carne de pui, gătită etc.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6-7 linguri de făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3-4 linguri de smântână (sau iaurt)
  • 1-2 ouă
  • 1 praf sare
  • 1 lingură ulei
  • Pentru toping:
  • 100 g telemea de vacă
  • 6-8 măsline fără sâmburi, tăiate rondele
  • 100 g cașcaval ras
  • suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
  • 1-2 roșii proaspete (opțional)
  • 3-4 ciuperci Champignon, mai mari
  • oregano
  • sare, după gust
  • boia de ardei dule, după gust (opțional)
  • piper măcinat, după gust (opțional)

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen.

Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea să nu vă placă. Spălăm ciupercile cu apă rece, le scurgem bine de apă, după care le tăiem felii mai grosuțe. Spălăm și roșiile și le tăiem feliuțe. Telemeaua și cașcavalul le dăm prin răzătoarea mică iar măslinele le tăiem rondele.

Pentru a coace pizza, folosim o tigaie neaderentă, cu capac.  Încingem tigaia și o ungem cu unt iar dacă nu avem, putem să folosim puțin ulei. Turnăm aluatul în tigaie, îl întindem bine, îl ungem cu sos de roșii și-l pudrăm cu oregano. Deasupra punem ingredientele pentru toping, în straturi: telemeaua rasă, ciupercile, roșiile, măslinele și presărăm apoi cașcavalul ras. Punem capacul și lăsăm să se coacă, la foc mic, cam 10-15 minute. Când blatul se rumenește pe margini și cașcavalul este topit, înseamnă că pizza este gata! Eu am transferat-o pe un platou de servit și am porționat-o. Serviți pizza cât încă este fierbinte, cu mult sos de roșii, dacă vă place. Sosul de roșii îl putem face noi, din suc de roșii, condimentele și ierburile aromate preferate, sau folosim KETCHUP făcut în casă sau din comerț.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pide

Postat de andaoana

Pide

Pregatim aluatul astfel: Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul. Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de...

Citeste continuarea

Pizza cu sunca si dovlecei

Postat de rocsi_1612

Pizza cu sunca si dovlecei

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, sarea, zaharul, amestecati. Turnati apa minerala, treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen. Adaugam uleiul de masline, mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2020, 12:33
buna!
la 13.04.2020, 12:41
Gustoasă și consistentă...!
la 13.04.2020, 13:14
la 13.04.2020, 13:16
Foarte buna!
la 13.04.2020, 13:26
Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking