Ciuperci pleurotus facute tocanita

Postat de panacris in Mancaruri de post
9 Iun 2020 | 4354 vizualizari
Ciuperci pleurotus facute tocanita

O mâncărică rapidă, sățioasă și pe gustul Zmeișorilor! Mai lasă și carnea de o parte, când și când! ;)  

Ingrediente

  • Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de floarea soarelui preset la rece Unisol 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Vin alb demisec 300 ml,
  • Apă rece cca. 500 ml.

Mod de preparare

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.

Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul kapia curățat, tocat julien, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.

Între timp se curăță, spală și taie grosier ciupercile pleurotus.

Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, usturoiul mărunțit, boia, restul de apă și vin, apoi se lasă la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Tocănița se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus facute tocanita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)

Postat de Ina75

Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)

Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam fin usturoiul. Taiem rosiile in cubulete. Pregatim aragazul.Pregatim o cratita cu apa, in care punem...

Citeste continuarea

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi

Postat de rocsi_1612

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul rosu il taiem cubulete, iar morcovul il curatam si il facem rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam legumele pregatite si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2020, 21:55
Până acum, pleurotusul mi-a plăcut doar in ciorba falsă de burtă! Pare tentantă si tocănița
la 09.06.2020, 23:50
Subscriu !!!Mie imi place pleurotisul , oricum . Chiar si pane
la 10.06.2020, 00:16
la 10.06.2020, 01:27
la 10.06.2020, 06:44
Si mie imi place mult!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking