Ingrediente
- Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
- Ceapă verde 1 legătură,
- Usturoi 5 căței,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Mărar proaspăt 1 legătură,
- Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
- Ulei de floarea soarelui preset la rece Unisol 3 linguri,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Vin alb demisec 300 ml,
- Apă rece cca. 500 ml.
Mod de preparare
Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.
Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul kapia curățat, tocat julien, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.
Între timp se curăță, spală și taie grosier ciupercile pleurotus.
Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, usturoiul mărunțit, boia, restul de apă și vin, apoi se lasă la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.
Tocănița se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus facute tocanita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|