Ciuperci pleurotus facute tocanita

Postat de panacris in Mancaruri de post
9 Iun 2020 | 4109 vizualizari
Ciuperci pleurotus facute tocanita

O mâncărică rapidă, sățioasă și pe gustul Zmeișorilor! Mai lasă și carnea de o parte, când și când! ;)  

Ingrediente

  • Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de floarea soarelui preset la rece Unisol 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Vin alb demisec 300 ml,
  • Apă rece cca. 500 ml.

Mod de preparare

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.

Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul kapia curățat, tocat julien, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.

Între timp se curăță, spală și taie grosier ciupercile pleurotus.

Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, usturoiul mărunțit, boia, restul de apă și vin, apoi se lasă la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Tocănița se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus facute tocanita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Postat de merisor67

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor. Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin. Spalam ciupercile si le lasam...

Citeste continuarea

Desert cei mai pufosi mucenici de post

Postat de rhapsody

Desert cei mai pufosi mucenici de post

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lingurite zahar si o dizolvam cu 300 ml apa. Acoperim vasul cu un prosop si lasam 20 min la dospit. 2....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2020, 21:55
Până acum, pleurotusul mi-a plăcut doar in ciorba falsă de burtă! Pare tentantă si tocănița
la 09.06.2020, 23:50
Subscriu !!!Mie imi place pleurotisul , oricum . Chiar si pane
la 10.06.2020, 00:16
la 10.06.2020, 01:27
la 10.06.2020, 06:44
Si mie imi place mult!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking