Ingrediente
- apă cca. 350 ml.,
- făină albă de grâu 700 g,
- sare iodată 1 linguriță,
- zahăr brun 2 lingurițe,
- ulei de măsline 3 linguri,
- drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
- Pentru umplutură:
- varză proaspătă cca. 300 g,
- ceapă verde 2-3 fire,
- sare iodată,
- ulei de măsline cca. 2-3 linguri,
- piper proaspăt măcinat.
- Pentru prăjit:
- cca. 500 ml ulei de palmier.
Mod de preparare
Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul, până ce se încheie programul. Între timp ceapa și varza, se curăță, apoi se toacă fideluță, se pun la călit în puțin ulei de măsline, se asezonează de sare și piper măcinat după gustul fiecăruia.
E bine să fie un pic mai picantă compoziția, eventual se poate aduga un pic de chilii;).După ce aluatul, a crescut, se scoate din vasul maținii de pâine, se întinde pe palnșeta de lucru, se taie pătrate mari, pe care se adaugă câte o porție mărinimoasă de varză călită. Vărzările se închid, se pressează bine marginile pentru a nu se desface în timpul prăjirii, eventual se unge marginile cu puțină apă, înainte de a le închide. Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc pe ambele părți, cca. 4 -5 minute, la foc mediu.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vărzări" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
|