Ingrediente
- ciuperci brune 1000 g,
- bacon 100 g,
- caşcaval afumat cca. 15 felii,
- sare aromată,
- unt aromatizat cu ardei.
Mod de preparare
Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează pălăriile de ciuperci,în care se pune câte un vârf de cuţit cu unt aromatiat cu ardei, şi se sărează cu sare condimentată a la Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), apoi se pun în cuptorul preîncins, cca. 10 minute,la foc mediu, până ce se înmoaie;)
Se scot apoi și se umplu cu bucăţile de bacon, mărunţite, apoi se dau din nou la copt cca. 10 minute la foc mediu.
Ultima acțiune, e cea, de a acoperi ciupercuțele cu felii de caşcaval afumat, apoi se dau din nou la cuptor ptr cca. 5 minute la foc mediu.
Se servesc ca atare, calde sau reci;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|