Ciuperci umplute cu bulgur

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
13 Iun 2019 | 3352 vizualizari
Ciuperci umplute cu bulgur

Aceste ciuperci se fac asa usor si sunt super gustoase. Pot fi mancate simple in zilele de post, cu o salata sau pot fi o garnitura perfecta langa o friptura/gratar. Pregatiti repede umplutura, le dati la cuptor si gata ciupercile umplute.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci mai mari
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 100 gr bulgur
  • 1 lingura cu varf sos de gogosari cu kapia de casa
  • sare roz de Hilamaya
  • 1 lingurita rasa amestec legume ardelenesc
  • piper
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 crengute cimbru uscat
  • cateva masline

Mod de preparare

Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare. Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat. Amestecati, apoi presarati sare roz de Himalaya, piper si amestecul de legume. Puneti o canita cu apa fierbinte, amestecati. Lasati sa scada la foc potrivit. Mai adaugati apa daca este nevoie, pana este bulgurul patruns bine. La final adaugati sosul de gogosari cu kapia si mai lasati circa 1 minut pe foc. Dati deoparte umplutura.

Spalati ciupercile, indepartati piciorusele, le stergeti cu niste servetele, de apa. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le presarati cu sare si le stropiti cu ulei de masline. Cu o lingurita puneti umplutura in fiecare ciuperca, iar deasupra asezati cate o maslina. Printre ciupercile umplute puneti crengutele de cimbru. Le acoperiti cu folie, le introduceti in cuptorul incins, pentru 30-35 de minute, la 190 de grade C. Dupa acest timp, le descoperiti si le mai lasati 10 minute. Cand sunt gata, le incercati cu o furculita, le scoateti din cuptor. Le lasati putin sa se racoreasca, apoi le serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele de varza

Postat de Ksenya

Chiftele de varza

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Tocana de cartofi noi

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2019, 20:45
Din astea chiar vreau, chiar daca nu-s carnita....
la 13.06.2019, 20:56
Buna combinatie !!!Imi plac si mie !!!!
la 13.06.2019, 21:16
ma alatur fetelor si servesc si eu o ciupecuta!
la 13.06.2019, 21:35
Cleme, nu ma asteptam la tine sa iti placa
la 13.06.2019, 21:35
Fetelor, va servesc cu mare drag!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking