Ciuperci umplute cu spanac si orez

Postat de anuta in Mancaruri de legume
24 Mai 2019 | 1375 vizualizari
Ciuperci umplute cu spanac si orez

Retete pentru mese in familie Ciupercile, preferate in familie, gatite in fel si chip!

Ingrediente

  • 6 ciuperci champignion, cu palarie mare,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ardei rosu,
  • 250 g spanac frunze ,proaspat,
  • 100 g orez cu bob rotund,
  • 1 legatura de marar verde,
  • 6 oua de prepelita ,
  • 6 bucati mici de branza dulce,
  • o lingurita de amestec uscat (cimbrisor,oregano,dafin,piper,maghiran,busuioc),
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline,
  • sare

Mod de preparare

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi, iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.

Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci. Le lasam sa dea in cateva clocote, apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine.

Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,sugem" tot sucul din interiorul palariutelor.

Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt; cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul; daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute. Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce.

Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase.                     Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu spanac si orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

ciuperci umplute cu orez - de post

Postat de mihaelar63

ciuperci umplute  cu orez - de post

in 2 linguri de ulei se prajesc 1 min , ceapa si ardeiul , curatate , spalate si taiate cubulete . se pune orezulsi 1 cana de apa , sare .se mai complecteaza in timpul fierberii cu apa daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2019, 19:29
Cred ca au fost tare gustoase!
la 24.05.2019, 19:45
la 24.05.2019, 21:24
la 24.05.2019, 22:06
la 24.05.2019, 22:54

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking