Ciuperci umplute, in sos dulce-picant

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
8 Oct 2013 | 26615 vizualizari
Ciuperci umplute, in sos dulce-picant

Au iesit asa de bune ca s-au mancat imediat ce le-am scos din cuptor!

Ingrediente

  • 7 ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 gr carne tocata
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 200 ml apa
  • patrunjel

Mod de preparare

Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci (eu am mancat una).

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs.

Curatam si spalam legumele si le tocam solzisori.

Punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si putina sare.

Tocam si coditele ciupercilor si le adaugam peste legume. Picuram din cand in cand apa si amestecam sa nu se lipeasca.

Cand incep sa se patrunda legumele, adaugam carnea tocata, condimente si amestecam continuu pana se formeaza suc de la carne, apoi lasam sa fiarba la foc incet 10 minute.

Punem amestecul de legume si carne intr-o sita si il lasam asa la scurs pana aproape se raceste, apoi tocam putin patrunjel si il amestecam in compozitie.

Umplem ciupercile si le asezam intr-un vas termorezistent.

Compozitia care ramane o amestecam cu zeama scursa  si o punem peste ciuperci.

Dam vasul la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Curatam usturoiul, il presam si il amestecam cu pasta de rosii si 2 linguri de apa.

Adaugam zaharul si piper si turnam totul peste ciuperci.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute.

Diluam faina in 100 ml apa si o amestecam usor in sosul de la ciuperci. Mai lasam 10 minute la cuptor apoi stingem focul si presaram patrunjel verde tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute, in sos dulce-picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

Postat de reisnaor_2006

Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

        Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare....

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de ralu_ca

Dovlecei umpluti

Dovleceii se spala bine, se taie in 2 sau 3 bucati ( depinde cat de lungi sunt ) se scobesc in interior. Carnea se amesteca cu orezul, sare, piper, delikat, ceapa taiata marunt si bulion ( la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2013, 19:28
ce bine arata
la 08.10.2013, 19:29
Sățioase!
la 08.10.2013, 19:42
bune bune
la 08.10.2013, 19:43
ce apetisant arata
la 08.10.2013, 19:45
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking