Ingrediente
- 10-12 ciuperci champinion
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1 feliuta ardei rosu
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri otet balsamic struguri rosii
- 2 rosii taiat cubulete
- 100 ml pasta de tomate
- 2 oua
- faina alba2- 3 linguri
- ulei pt prajit
- Mamaliguta pt picioruse la ciuperci si nu numai
- 1 litru de apa
- 300 g faina malai
- sare
- 300 g branza
- 200 smantana
- 100 g unt
- Decor pt ciupercute:
- maioneza 1 lingura
- Ulei pt prajit ciupercile
Mod de preparare
Se curata ciupercile, se scot piciorusele si se toaca marunt, dupa care se amesteca si se calesc in ulei cu ceapa verde tocata si ardeiul rosu. Se condimeneteaza cu sare , piper si usturoiul pisat ,se lasa sa fiarba bine toate impreuna 10 minute dupa care se pun cubuletele de rosii, otetul balsamic si pasta de tomate iar la final patrunjelul verde.Se ia cratita de pe foc se lasa putin sa se raceasca dupa care se toaca marunt toate cu badidora.
Ciupercile (palarioarele)se condimenteaza cu sare piper si se prajesc in ulei date prin oua cu faina pe ambele parti.
Se face mamaliguta:
Se pune apa si sarea la fiert, iar cand clocoteste se pune faina de malai ,se amesteca bine iar cand mamaliguta e fiarta se pune branza ,untul si smantana. Se amesteca bine toate si se ia cratita de pe foc.
Se unge un vas mai inalt cu unt si se pune mamaliguta in el sa se raceasca.Dupa ce mamaliguta s-a racit se taie cu un paharel sau cu un cilindru pt piciorusul ciupercii.
Se pune sosul de rosii in farfurie, se pun cate 3 piciorusele din mamaliguta dupa care se pune cate o palarioara de ciupercuta prajita.Se poate orna cu puncte de maioneza sau pasta de tomate.
Se presara patrunjel verde si se serveste,este minunat si ca aspect si ca gust
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|