Ingrediente
- -400-500 gr cirese
- -4 oua
- -3 linguri green sugar
- -100 gr faina migdale
- -30 gr faina alba
- -250 ml lapte de orez/ovaz/de vaca
- -putina sare
- -zahar pudra pentru pudrat cand va fi rece
Mod de preparare
Spalam ciresele si daca doriti scoateti samburi, dar nu e obligatoriu.
Intr-o tava de tarta punem cirese cat sa acopere tot fundul tavi.
Intr-un castron amestecam ouale cu green sugar si putina sare pana cand se dizolva zaharul .
Adaugam faina de migdale, faina de grau, laptele si omogenizam bine.
Aceasta compozitie o turnam peste cirese si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 minute.
Marginile se vor ridica in timpul coacerii , dar nu are nimic. Cand se raceste vor revenii la normal.
Lasam desertul sa se raceasca si il pudram cu zahar pudra din abundenta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si green sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|