Clafoutis cu cirese si piersici

Postat de cristeena20 in Dulciuri
19 Iun 2015 | 3842 vizualizari
Clafoutis cu cirese si piersici

Ador acest desert in perioadele cu caldura mare . Este atat de simplu de facut si atat de racoritoare. Deloc dulce si cu aroma de fructe-o idee minunata cand aveti nevoie sau chef de un alint dulce.

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 250 ml lapte gras
  • 8 linguri faina
  • coaja de lime (sau lamaie)
  • 400 gr cirese bine coapte
  • 2 piersici aromate

Mod de preparare

Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol batem cu un tel ouale cu sarea si zaharul. Adsaugam si vanilia si coaja de lime rasa sau de lamaie. Batem cca 5 minute si adaugam laptele. Omogenizam si adaugam apoi faina. O sa iasa ca un aluat mai gros de clatite. Acest aluat se toarna peste fructele puse in tava inainte si dma la cuptor pt cca 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Nu lasam sa se usuce rpea tare deoarece trebuie sa aiba textura unei budinci mai tari.

Servim rece cu zahar pudra deasupra sau cu frisca. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert baigli cu nuca

Postat de MotanLaOale

Desert baigli cu nuca

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele...

Citeste continuarea

Pandispan cu visine

Postat de Pungasa_Rogue

Pandispan cu visine

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana cand ouale capata culoarea galben deschis si se maresc in volum. Se adauga restul ingredientelor, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 19:04
la 19.06.2015, 19:13
imi place!
la 19.06.2015, 19:22
Ce bine arata!
la 19.06.2015, 19:26
Bun si tare aromat
la 19.06.2015, 19:49

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking