Clafoutis cu visine

Postat de gaby_d in Dulciuri
13 Aug 2014 | 6811 vizualizari
Clafoutis cu visine

Deşi am văzut multe reţete de clafoutis pe net, niciodată nu mi s-a făcut poftă încât să doresc să testez vreuna. Mi se păreau prea “legate”, prea dense, probabil pentru ca au mai multă faină decât proporţia din reţeta de faţă. Eu aş fi vrut o reţetă de clafoutis niţel mai pufoasă, mai uşoară, iar aceasta a venit zilele trecute de la Nico, fata pe care o voi pomeni mereu pentru Cornurile de Bratislava, care mi-a scris o reţetă de clafoutis care m-a tentat. Ce-i de fapt clafoutis? O prăjitură pentru puturoşi :))). Daca ai sâmburii scoşi de la vişine/cireşe , nu-ţi ia decat 5 MINUTE!! să-l prepari. Singura diferenţă fată de ce mi-a scris ea este că am adăugat în loc de 75 gr făină, 90 grame. Nu că mi-aş fi propus asta de la început dar când am pus pe cântar atâta a curs din pungă, atâta am lăsat :))). Nu vă pot descrie cum a ieşit bunătatea asta şi cu ce pofta au mancat-o copii. Textura este undeva între crema de zahăr ars şi o budincă pufoasă. Habar n-am consistenţa ei când se raceste, că n-a apucat aşa ceva :))) Eu am avut vişinele din curte, muuuult mai micuţe decât cele de la piaţă :), aşa că atunci când le-am scos sâmburii nu am reuşit să le păstrez forma, rupându-se multe dintre ele, dar voi, dacă aveţi vişine mari, straduiţi-vă să le scoateţi sâmburii frumos.

Ingrediente

  • o lingură ulei
  • 3 ouă mari
  • 200 gr smântână
  • 150 ml apa
  • 50 gr zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 90 gr făină + un vârf cuţit praf de copt (opţional)
  • un vf cuţit sare
  • vişine/cireşe
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Într-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute.
  2. Adaugă smântâna şi apa şi omogenizează.
  3. La final adaugă faina şi mixează un minut.
  4. Unge vasele in care vrei să prepari clafoutis cu putin ulei sau unt, aşează vişine (cât de multe doreşti să aibă desertul; eu am pus cam 350 grame) apoi toarnă compoziţia de mai sus.
  5. Dă vasele la cuptor la foc mediu şi coace până ce preparatul incepe să prindă culoare şi clafoutisul se desprinde de pereţii formei.
  6. Serveşte cald, pudrat cu zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Desert clafoutis cu visine

Postat de mirela0911

Desert clafoutis cu visine

Mai intai se spala visinele, se indeparteaza samburii cu ajutorul aparatului pentru a ramane cat mai intregi visinele si se pun sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Clafoutis cu visine

Postat de gospodariu

Clafoutis cu visine

1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi. 2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul ,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2014, 23:26
excelenta prajitura imi place si cum arata si usor de realizat,favorite evident
la 13.08.2014, 23:29
am intrat la fix vreau si eu ceva dulce bun
la 13.08.2014, 23:32
Am facut si eu candva cu cirese si asa poza urata mi-a iesit ca n-am avut curajul sa o postez
la 14.08.2014, 00:05
), da' cum se citeste titlul?
la 14.08.2014, 01:04
yamyy

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking