Clafoutis cu visine si banane

Postat de Poliana in Prajituri
10 Iul 2012 | 7213 vizualizari
Clafoutis cu visine si banane

Am vazut acest desert pe multe bloguri, cu cirese fiind cel mai raspandit, dar si cu caise...chiar cu visine. Chiar eram si eu curioasa sa vad cum este, e chiar asa bun, o fi greu de facut...sau ce are asa spectaculos incat asa multa lume il face??? Normal ca trebuia sa ma conving si eu, doar cum era sa treaca anul si eu sa nu fac asemenea delicatesa! ;)

Ingrediente

  • aproximativ 330 gr pate brisee
  • 210 gr faina,
  • 100 gr unt,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita sare, un praf de zahar,
  • 1 lingura lapte rece
  • Umplutura
  • 3 oua
  • 110 gr faina
  • 100 gr caimac (spuma de lapte)
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 banana coapta
  • 500 gr visine

Mod de preparare

Reteta de pate brisee (un aluat frantuzesc de tarta) o gasiti si aici, doar ca de data aceasta puteti pune doar faina alba.

Intr-un vas incapator punem faina si in mijlocul ei oul, sarea, zaharul si untul taiat cubulete. Incepem sa aducem faina inspre mijloc si framantam ajutandu-ne de varful degetelor pana la omogenizare. Da...stiu ca treaba asta o sa vi se para anevoioasa, dar aceasta este tehnica folosita in bucataria frantuzeasca :) Pana la urma tot o sa-i dati voi de capat si va iesi un aluat frumos. Aproape de final adaugam si lingura de lapte, si incepem sa inpingem aluatul cu podul palmei de 4-5 ori pana este incorporat laptele.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

Ungem o forma de tort, cu diametrul de 21 cm, cu unt. Scoatem aluatul de la rece si-l intindem intr-o foaie subtire de aproximativ 3 mm si-l punem in forma. Acoperim cu hartie de copt si cu boabe de fasole, si-l dam la rece pentru 20 de minute. Intre timp incalzim cuptorul la 170 de grade.

Dupa 20 de minute scoatem tava din frigider si o introducem in cuptor. O lasam asa timp de 15 minute, dupa care luam boabele de fasole si hartia de copt, si o mai introducem la cuptor pentru 5 minute. Cand este gata o lasam deoparte si trecem la umplutura...dada, asta e partea mea preferata, mereu :D

Visinele le spalam bine, le curatam de samburi si de alte probleme.

Ouale le batem usor cu telul, apoi adaugam caimacul moale si mixam bine pana la omogenizare. Adaugam zaharul, faina si laptele treptat, amestecand bine ca sa nu obtinem cocoloase.

Pastaia de vanilie o despicam in doua cu un cutit cu varful subtire, iar semintele le punem in compozitia cu oua si lapte.

Incalzim cuptorul la 170 de grade. Banana o taiem felii subtiri si acoperim baza de tarta, punem si visinele asa incat sa acopere bine fundul tavii, iar la final turnam cu grija amestecul de oua cu lapte.

Eu am dublat cantitatile pentru umplutura pentru ca am vrut sa iasa cat mai cremoasa si mai fructata, dar voi puteti sa faceti si doar cu jumatate din ele. Eu clar ca si data viitoare tot asa o voi face :P

Introducem tava la cuptor si o lasam pentru 45-50 de minute pana se rumeneste usor deasupra.

O minunatie aromata, ce sa mai spun??? Aaa, da...mai trebuie sa spun ca neaparat trebuie lasata la racit si apoi pudrata din abundenta cu zahar pudra, si binenteles servita cu mare pofta.

Ce mi-a placut cel mai mult la acest clafoutis este ca are un gust dulce-acrisor, si e extrem de racoros, numai bun pentru vremea de canicula. Binenteles ca nu se compara cu inghetata, dar poate sa-i faca concurenta de minune :P

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti Linzer

Postat de gabrielacuisine

Biscuiti Linzer

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2012, 22:24
la 10.07.2012, 22:35
cat de bine arata!!!
la 10.07.2012, 22:45
Chiar o delicatesa..arata minunat!Visinele au o culoare fantastica!
la 10.07.2012, 22:46
Off... am o mare problema cu prajitura asta... am incercat-o de 2 ori si de fiecare data nu mi-a iesit.. Probabil nu am gasit reteta care trebuia..
Al tau arata foarte bine... Voi incerca varianta ta.. dar sa se mai duca caldurile astea
la 10.07.2012, 22:46
apetisant

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking