Clatita coreeana - Haemul Pajeon

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
18 Ian 2017 | 8346 vizualizari
Clatita coreeana - Haemul Pajeon

Astazi va prezint o reteta traditionala coreeana.   Este delicioasa si foarte simpla de facut, incercati este foarte buna.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/clatita-coreeana-haemul-pajeon.html

Ingrediente

  • 6 cepe verzi fine
  • 1 felie subtire de ghimbir proaspat cu tot cu coaja1/4 de ardei rosu
  • 75 g de faina si aceeasi masura de apa calduta
  • 2 oua
  • 150 g de fructe de mare (scoici, creveti, calamari)
  • 1 lingurita de seminte de susan
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 1/2 lingurita de ghimbir ras
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri apa
  • seminte de susan

Mod de preparare

Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime.

Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul.

Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri.

Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute, in apa cu sare.

Scurgeti fructele de mare si aruncati apa.

Pregatiti aluatul: Intr-un castron, amestecati faina cu ouale si adaugati treptat apa calduta. Puneti sare si piper.

Amestecati in aluat fructele de mare, ceapa verde, ardeiul si semintele de susan.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la prajit ceapa alba si ghimbirul.

Varsati deasupra compozitia preparata si dati un tur de piper.

Coaceti la foc mediu si cand baza este rumenita o intoarceti ca pe o clatita.

Serviti cu sosul preparat (amestecati toate ingredientele).

Am ales sa fac o clatita mai groasa, puteti face 2 mai subtiri.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita coreeana - Haemul Pajeon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Conopida gratinata

Postat de mihaelar63

Conopida   gratinata

Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Postat de diaconta

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2017, 16:58
la 18.01.2017, 17:00
Am venit
la 18.01.2017, 17:15
Miti )
la 18.01.2017, 17:16
Prezent!)))
la 18.01.2017, 17:18
Woow, ce clatita!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking