Ingrediente
- bere blonda 500 ml,
- apa carbogazoasa 500 ml,
- faina alba de grau cca. 10 linguri,
- oua 2 bucati,
- sare iodata,
- ulei de palmier ptr prajit
- Umplutura de branza>
- Ceva fin cu smantana Delaco 500 g,
- zahar pudra 200 g,
- zahar vanilinat 1 plic,
- coaja de lamaie,
- galbenus de ou 2 bucati,
- optional cateva stafide.
Mod de preparare
Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia incinsa, prajindu-se pe ambele parti. Se scot pe o farfurie intinsa, si se tin acoperite pana se termina toate clatitele de prajit. Ptr crema de branza, se amesteca branza cremoasa cu smantana, cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, amestecandu-se energic, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Clatitele se umplu cu crema de branza, se ruleaza sau impacheteaza ca si un plic dupa gustul fiecaruia. Noi am servit si cu alte umputuri;) (Nutela, pasta de macese sau combinatii intre ele :)) )
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite a la Robert" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|