Clatite aerate

Postat de diana_k in Prajituri
7 Feb 2012 | 3758 vizualizari
Clatite aerate

o reteta interesanta deoarece contine drojdie si de aceea am zis ''hai sa o incerc, sa vad ce iasa''.... e interesant cand se formeaza gaurelele in clatita, eu una nu am putut sa-mi iau ochii de la ele :)))

Ingrediente

  • 900 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • esenta de vanile si rom

Mod de preparare

Dizolvam  drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea. O lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata.  

Intr-un lighenus incapator cernem faina adaugam drojdia, ouale, uleiul, esentele si lingura de zahar ramasa.  Turnam si laptele caldut, amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele si lasam 30 minute sa se odihneasca.

Incingem tigaia pentru clatite, turnam un polonic si rotim rapid tigaia pentru a raspandi compozitia pe toata suprafata. Vom observa pe suprafata clatitei ca se vor forma mici gaurele ca o dantela, cand se desprinde de pe marginele tigaii o intoarcem pe cealalta parte. 

Le servim cu dulceata, miere de albine, crema de ciocolata ..etc..eu am folosit dulceata de afine. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aerate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura delicioasa

Postat de RODIMUR

Desert prajitura delicioasa

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2012, 10:15
la 07.02.2012, 10:44
Pfff..

Da' nu curge dulceata prin gaurele?
la 07.02.2012, 10:49
la 07.02.2012, 11:04
la 07.02.2012, 11:08
nu am nici un copil in clasa ! e asa de frig! asa ca,vreau ceva dulce ...!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking