Clatite cu pasta de dovleac

Postat de lia in Dulciuri
1 Noi 2011 | 7089 vizualizari
Clatite cu pasta de dovleac

Usor si rapid de facut, cu o minunata aroma si gust deosebit, ce ne re-aminteste ca a venit dinnou toamna!

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 ceasca pasta de dovleac
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca apa mineral
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura unt topit
  • un praf de sare
  • faina
  • Umplutura
  • zahar praf
  • scortisoara praf
  • dulceata/gem la alegere
  • frisca
  • 2 linguri ulei, pt prajit

Mod de preparare

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara.

Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.

Clatitele fierbinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar combinatia  aceasta dovleac-scortisoara, da un gust aparte, un gust special !

Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si decorate cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu pasta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cupcakes Cu Fructe De Padure Si 1 An De Blogging

Postat de Meea

Cupcakes Cu Fructe De Padure Si 1 An De Blogging

Pentru  briose  trebuie sa mixam oul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acesta aproape s-a topit. Adaugam apoi si smantana si continuam mixarea.   Peste amestectul...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de Zamfira

Crema de zahar ars

Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2011, 12:08
ce bunatate
la 01.11.2011, 12:09
a venit a venit toamna,cu arome imbietoare de clatite cu dovleac
la 01.11.2011, 13:09
Uhhh...ce bun...
la 01.11.2011, 13:13
O super reteta !!! extrem de interesanta si de sezon, chiar am un dovleac pe care il admir de vreo saptamana
la 01.11.2011, 13:23
bun bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking