Ingrediente
- 2 oua
- un praf sare
- 2 linguri zahar
- 200 ml. lapte
- 0 lingura ulei
- 200g faina
- un plic praf decopt
Mod de preparare
1. Intr-un bol puneti cele 2 oua intregi, adaugati praful de sare si zaharul, mixati pana se dizolva tot zaharul.
2. Adaugati uleiul si apoi laptele, amestecati si cerneti faina impreuna cu praful de copt ( este necersar sa cerneti ingredientele uscate pentru a face clatitele mai pufoase, praful de copt este cel care le face sa creasca atat de mult). Se va forma o coca mai groasa decat cea obisnuita de clatite, la nevoie puteti sa mai adaugati sau sa puneti mai putina faina.
3. Incingeti o tigaie pe foc mediu si adaugati cate un sfert de polonic, reduceti focul la mediu spre mic pentru a nu le arde. Cand se formeaza bule pe suprafata clatitei este gata sa fie intoarsa.
4. Rasturnati clatitele pe o farfurie si serviti-le asa cum va place. Eu am ales clasica combinatie cu miere si am pudrat clatitele cu zahar.
Pofta buna!
Alte retete gasiti pe blogul meu: www.deliciidelam.blogspot.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Americane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|