Ingrediente
- 400 gr. iaurt grecesc(sau puneti de care vreti voi, sa fie mai gras)
- 4 oua
- 4 linguri zahar pudra
- 4 linguri amidon(nu foarte pline)
- 400 gr. faina
- 400 ml apa minerala( cu bule neaparat)
- 1 varf de lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
- vanilie
- un praf de sare
- arome ce mai doriti( coaja de lamaie, portocala etc)
Mod de preparare
Daca aveti o tigaie mai micuta s-ar putea chiar sa iasa cantitate dubla....eu am avut o tigaie normala.
Clatitele americane sunt mult mai groase si mai pufoase.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zahar, cu praful de sare, cu vanilie, se adauga pe rand iaurtul, se amesteca bine, apoi apa si la final faina, amidonul si praful de copt. Vom obtine o compozitie mai grosuta decat la clatitele obisnuite.
In tigaie se pune putin ulei( un sfert de lingurita) si se toarna incepand de la mijloc aluat, se formeaza usor clatita, cu grija sa nu se intinda mai mult de marginea interioara, pentru acest lucru miscati foarte usor tigaia, clatita trebuie sa raman groasa.
Tinem tigaia la foc mic mediu, va incepe usor aluatul sa faca bule( vedeti imaginea) si numai dupa aceasta ridicam usor o margine sa vedem daca a inceput sa se rumeneasca clatita si o intoarcem cu paleta.
O mai tinem inca putin cu grija sa nu se arda si scoatem clatita.
Procedam asa pana terminam de facut toate clatitele. Este bine sa ramanem langa ele, se pot arde foarte repede daca le neglijam pe foc.
Sunt o minunatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite americane cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|