Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 250 grame de făină albă
- 3 ouă
- 250-300 ml de lapte
- 25-30 grame de unt
- 1/2 linguriță de sare
- piper
- 1 legătură de ceapă verde
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
- Pentru servit:
- iaurt
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare.
Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele fine.
Când cartofii au fiert, se strecoară, se pasează fin și după ce se mai răcoresc puțin, se adaugă untul și cele 3 ouă. Se mixează și când ingredientele au fost încorporate perfect se adaugă făina, puțin câte puțin și laptele.
Se condimentează cu sare și piper.
Se înfierbântă uleiul în tigaie și apoi se toarnă câte două polonice mici de compoziție. Se nivelează compoziția în tigaie și cât timp încă este lichidă, se presară deasupra rondele de ceapă verde, pentru a fi încorporate.
Se coc clătitele pe ambele fețe, fără a se arde, întorcându-se cu grijă, cu spatule de lemn, ca să nu se rupă, deoarce sunt fragile.
După ce se coc, clătitele se depun pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.
Se servesc calde sau reci, simple, sau cu iaurt, pentru a diminua gustul de gras de la uleiul folosit la prăjire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|