Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
30 Ian 2020 | 3524 vizualizari
Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde

Dacă ne plac clătitele, le putem face și în varianta aperitiv, cu cartofi și ceapă verde. Sunt foarte bune atât servite simple, cât și cu iaurt, pentru a completa gustul lor bun, dar și pentru a mai diminua senzația de grăsime pe care prăjirea în ulei le-o conferă. Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite, destul de ”plinuțe”, cam câte 2/porție, deoarece sunt consistente.

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 250 grame de făină albă
  • 3 ouă
  • 250-300 ml de lapte
  • 25-30 grame de unt
  • 1/2 linguriță de sare
  • piper
  • 1 legătură de ceapă verde
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • Pentru servit:
  • iaurt

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare.

Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele fine.

Când cartofii au fiert, se strecoară, se pasează fin și după ce se mai răcoresc puțin, se adaugă untul și cele 3 ouă. Se mixează și când ingredientele au fost încorporate perfect se adaugă făina, puțin câte puțin și laptele.

Se condimentează cu sare și piper.

Se înfierbântă uleiul în tigaie și apoi se toarnă câte două polonice mici de compoziție. Se nivelează compoziția în tigaie și cât timp încă este lichidă, se presară deasupra rondele de ceapă verde, pentru a fi încorporate.

Se coc clătitele pe ambele fețe, fără a se arde, întorcându-se cu grijă, cu spatule de lemn, ca să nu se rupă, deoarce sunt fragile.

După ce se coc, clătitele se depun pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.

Se servesc calde sau reci, simple, sau cu iaurt, pentru a diminua gustul de gras de la uleiul folosit la prăjire. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv triunghiuri cu branza

Postat de MotanLaOale

Aperitiv triunghiuri cu branza

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati....

Citeste continuarea

Aperitiv placinte la tigaie

Postat de mirela0911

Aperitiv placinte la tigaie

In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2020, 10:48
Astea imi plac, asa ca ma servesc!
la 30.01.2020, 10:49
Îmi pare bine că-ți plac, Mirela... Așa că te servesc cu drag.
la 30.01.2020, 10:51
la 30.01.2020, 11:09
Ce bune sunt!
la 30.01.2020, 11:14
Așa este, Lucy... Mulțumesc frumos, pentru apreciere...!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking