Clatite aperitiv cu vinete

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
28 Iul 2015 | 2925 vizualizari
Clatite aperitiv cu vinete

Daca tot este vremea clatitelor pe aici , si pentru ca am si eu putin timp sa scriu retete vin si eu cu ceva .

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • -200 gr faina de secara
  • -300 ml lapte
  • -sare roz de Himalaya
  • -2 oua
  • -1 lingura ulei
  • Pt umplutura :
  • -1 vanata mare
  • -1 fir ceapa verde
  • -1/2 ardei gras
  • -1 rosie maricica
  • -zeama de lamaie
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul .

Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa , adaugam ardeiul si rosiile , iar la final punem vanata (fara apa pe care a lasat-o) . Stropim cu zeama de lamaie , de la o jumate de lamaie si mai punem 100 ml lapte . Asezonam cu sare si piper , amestecam si punem capacul. Lasam sa se faca la foc mic amestecand din cand in cand .

Acum trecem la pregatirea aluatului de clatite . Intr-un vas punem ouale si le batem usor cu furculita , adaugam sare, jumate din faina si jumate de lapte . Omogenizam si adaugam restul  de faina  lapte si uleiul. Omogenizam bine .

Punem pe foc o tigaie de clatite pe care o lasam sa se incinga si o ungem cu unt sau ulei. Luam din aluat cu un polonic si turnam in tigaie . Intindem aluatul si lasam sa se coaca pe o parte , apoi intoarcem si mai lasam putin .

Luam din aluat si coacem clatita dupa clatita pana se termina aluatul  din castron .

Cand vanata s-a inmuiat oprim focul si incepem sa asamblam aperitivul .

Luam o clatita si punem in ea compozitia, rulam , punem pe farfurie si servim cu salata de rosii , sau de ce nu cu un sos de iaurt cremos .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocana de cartofi

Postat de Valentin68

Tocana de cartofi

Mai intai, pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Asezam o cratita pe foc, lasam sa se incinga si adaugam...

Citeste continuarea

Placinta de cartofi cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Placinta de cartofi cu branzeturi

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2015, 12:08
Curajasa combinatie
la 28.07.2015, 12:09
la 28.07.2015, 12:18
Interesante clatitele, cred ca au ieșit tare bune!
la 28.07.2015, 12:24
la 28.07.2015, 12:26

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking