Clatite aperitiv cu vinete

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
28 Iul 2015 | 2910 vizualizari
Clatite aperitiv cu vinete

Daca tot este vremea clatitelor pe aici , si pentru ca am si eu putin timp sa scriu retete vin si eu cu ceva .

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • -200 gr faina de secara
  • -300 ml lapte
  • -sare roz de Himalaya
  • -2 oua
  • -1 lingura ulei
  • Pt umplutura :
  • -1 vanata mare
  • -1 fir ceapa verde
  • -1/2 ardei gras
  • -1 rosie maricica
  • -zeama de lamaie
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul .

Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa , adaugam ardeiul si rosiile , iar la final punem vanata (fara apa pe care a lasat-o) . Stropim cu zeama de lamaie , de la o jumate de lamaie si mai punem 100 ml lapte . Asezonam cu sare si piper , amestecam si punem capacul. Lasam sa se faca la foc mic amestecand din cand in cand .

Acum trecem la pregatirea aluatului de clatite . Intr-un vas punem ouale si le batem usor cu furculita , adaugam sare, jumate din faina si jumate de lapte . Omogenizam si adaugam restul  de faina  lapte si uleiul. Omogenizam bine .

Punem pe foc o tigaie de clatite pe care o lasam sa se incinga si o ungem cu unt sau ulei. Luam din aluat cu un polonic si turnam in tigaie . Intindem aluatul si lasam sa se coaca pe o parte , apoi intoarcem si mai lasam putin .

Luam din aluat si coacem clatita dupa clatita pana se termina aluatul  din castron .

Cand vanata s-a inmuiat oprim focul si incepem sa asamblam aperitivul .

Luam o clatita si punem in ea compozitia, rulam , punem pe farfurie si servim cu salata de rosii , sau de ce nu cu un sos de iaurt cremos .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute din legume

Postat de xana

Chiftelute din legume

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....

Citeste continuarea

Mancarica de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Mancarica de fasole cu afumatura

Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2015, 12:08
Curajasa combinatie
la 28.07.2015, 12:09
la 28.07.2015, 12:18
Interesante clatitele, cred ca au ieșit tare bune!
la 28.07.2015, 12:24
la 28.07.2015, 12:26

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking