Clătite blonde si beţive

Postat de ionix in Dulciuri
15 Oct 2010 | 9251 vizualizari
Clătite blonde si beţive

interzis minorilor :D

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 500 ml de bere
  • Doua oua
  • 3 linguri cu ulei
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Circa 300-400 g faina

  Pentru umplutura:

  • Dulceata de gutui si dulceata de visine

Mod de preparare

Ouale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie.

Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin.

Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana de tara, adica mai gros decat smantana din comert.

Cantitatea de faina poate diferi, puneti suficient de multa cat sa va iasa aluatul bun.

Aluatul rezultat se pune la frigider pret de 15-20 de minute si apoi facem clatitele.

De obicei iti dai seama dupa prima clatita, daca mai ai nevoie de faina sau ceva lichid.

Clatitele se perpelesc intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei.

Eu prefer sa pun mai mult ulei in tigaie, il intind in toata tigaia si apoi scurg uleiul intr-o cana. Asa fac la fiecare clatita pentru a fi sigura ca tigaia e unsa cum trebuie.

Clatitele se ung cu dulceata sau gem si se servesc cu bere.

Daca tot sunt betive, sa fie betive pana la capat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite blonde si beţive" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert covrigi Polonezi

Postat de eumimi

Desert covrigi Polonezi

Punem faina intr-un bol. Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte)...

Citeste continuarea

Savarine cu dulceata de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2010, 13:30
Primaaaa
la 15.10.2010, 13:31
vrei sa ne ametesti.....
la 15.10.2010, 13:42
Clatitele astea au toate calitatile.
la 15.10.2010, 13:42
@Mena... vad ca ai invatat lectia si-o sevesti cu bere

@Ela... mai, se zice ca betivul este mai iubaret... asa o sa va imbat eu pe voi pentru a ma iubi mai mult
la 15.10.2010, 13:43
@Miha... nope... sunt ele suple, blonde, betive... dar pt a fi Pamele adevarate, le lipseste bustul generos

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking