Ingrediente
- Pt clatite:
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 250 gr faina
- 200 ml bere blonda
- 50 gr zahar
- coaja de la o lamaie
- un praf de sare
- Pt umplutura:
- 2 banane
- 100 ml vin alb
- 2 linguri zahar
- Pt caramel :
- 200 gr zahar
- 200 ml frisca
Mod de preparare
Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine .
Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere.
Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .
Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumatate de ora .
Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumatate de polonic din aluat ,le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti .
Umplutura:
Eu am inceput prin a face caramelul : intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa . Atentie sa nu se arda. Peste zahar , cu mare grija , turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut .
Turnam intr-un borcan si lasam deoparte .
In alt vas punem pe foc sa se topeasca 2 linguri de zahar . Cand este lichid adaugam vinul . Zaharul se va intari din nou , dar lasam pe foc mic pana cand se topeste. Adaugam bananele taiate rondele subtiri si le amestecam fara sa le rupem pentru a ajunge acest sirop pe toate bucatile de banana. Oprim focul si lasam deoparte.
Clatitele calde le impaturim si punem peste ele banane si caramel ,sau se pot aseza clatitele in cupe si servi cu inghetata ,banane si caramel .
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|