Clatite cu branza si bezea

Postat de andaoana in Prajituri
2 Apr 2014 | 3410 vizualizari
Clatite cu branza si bezea

Clatitele au mereu succes, chiar daca mie nu prea imi place sa le fac . De data asta le-am facut umplute cu branza si date la cuptor acoperite cu bezea , si au disparut de parca nici nu ar fi fost vreodata

Ingrediente

  • Clatite
  • -250 gr faina
  • -2 oua
  • -250 ml bere blonda
  • -250 ml lapte
  • -30 gr zahar
  • -2 linguri ulei
  • -zahar vanilat
  • Pt umplutura :
  • -400 gr branza de vaci
  • -3 galbenusuri
  • -5 linguri zahar pudra
  • Optional : stafide
  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -4 linguri zahar
  • Extra : putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

Clatitele

Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu.

O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine .
Le coacem pe rand in tigaia unsa cu ulei si incalzita bine .

Pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca pana pregatim noi restul.

Umplutura :

Branza de vaci o facem pasta si o ametsecam cu zaharul si galbenusurile.

Omogenizam bine si fiecare clatita o umplem cu aceasta compozitia , o rulam si o asezam intr-o tava antiaderenta unsa bine cu unt.

Procedam la fel cu toate pana cand umplem tava ( eu am pus pe un singur rand , dar se pot si suprapune clatitele )

Bezea

Cand sunt gata si tava este plina batem foarte bine albusurile cu zaharul ( trebuie sa fie o spuma tare ) . Turnam peste clatitele aranjate , nivelam si dam la cuptor pana cand se rumeneste ( cam 15 minute) .

Pentru un aspect mai frumos se poate pune bezeaua cu un pos .

In acest timp se vor gati si galbenusurile din branza .

Se servesc calde . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert clatite cu branza si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert clatite cu branza si bezea

Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de...

Citeste continuarea

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Postat de merisor67

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2014, 13:25
la 02.04.2014, 13:27
le ador!
la 02.04.2014, 13:28
Vreau si eu
la 02.04.2014, 13:30
Mmm,ce buneee!
la 02.04.2014, 13:32
Ce bunatate !!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking