Ingrediente
Ingrediente pt clatite:
- 2 oua
- 25g zahar tos
- 1 lingurita extract de vanilie
- 250ml apa minerala/sifon
- 250g faina alba
- 1 praf de sare
Pt umplutura:
- 500g branza dulce de vaci
- 100g iaurt gras 10%
- 50g zahar praf
- 150g mure negre
Pt decor:
- 50g mure negre
- 50ml sirop de menta
Mod de preparare
Prima data pregatim aluatul de clatite astfel: spargem ouale intr-un bol de mixer, adaugam zaharul si vanilia si mixam pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala si sarea, apoi in ploaie cernem faina si amestecam cu o paleta pana o incorporam pe toata. Acoperim bolul cu o folie si dam aluatul la frigider pentru 15’.
Intre timp preparam crema de branza astfel: in bolul cu paleta al robotului de bucatarie, golim branza dulce, zaharul si iaurtul. Mixam cam 5’ apoi golim intrun vas si adaugam murele, dar lasam cateva pentru decor. Cu o paleta amestecam usor pana la omogenizare. Dam crema la rece pana cocem clatitele.
Incingem tigaia “Fissler”, stropip foarte putin cu ulei si ajutandu-ne de un polonic mic, adaugam aluatul in tigaie si o rotim usor ca acesta sa se imprastie pe toata suprafata tigaii. Dupa aprox 1-2 apar basicute la suprafata, acesta este momentul in care putem intoarce clatita si o mai lasam cam 1’ dupa care o scoatem pe o farfurie. Procedam la fel, pana terminam aluatul.
Lasam clatitele la racit si numai dupa aceia le umplem cu crema de branza. Ramane la aprecierea fiecaruia cata crema pune ? si cum impacheteaza clatita.
Mie imi place aceasta crema dulceaga si acrisoara in acelasi timp si de aceia nu ma “zgarcesc” cu umplutura, iar deasupra am stropit cu putin sirop de menta.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de branza si mure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|