Clatite cu dovlecei

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
4 Aug 2010 | 114182 vizualizari
Clatite cu dovlecei

Julie mi-a facut pofta cu reteta ei , iar Lia si mai si.... :D

Ingrediente

  • 3 oua
  • o cana cu apa minerala
  • 2 dovlecei
  • 2-3 linguri ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare, piper
  • faina  cat cuprinde, sa iasa o compozitie buna pentru clatite
  • cascaval ras sau branza rasa ( cate 2 linguri pentru fiecare clatita)
  • smantana

   

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja , se rad , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.

Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se omogenizeze.  La sfarsit adaugam  dovlecelul  bine scurs de zeama si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca.

Prajim apoi clatitele pana se rumenesc pe ambele parti.

Le  umplem cat sunt fierbinti cu cascaval ras sau branza  si cate o lingurita cu smantana , le rulam si servim.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu dovlecel si mar verde

Postat de Constelatialeu

Desert cu dovlecel si mar verde

Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel. Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2010, 22:11
Sa nu-mi spui ca nu mai ai nici clatite
la 04.08.2010, 22:21
bine, nu-ti mai spun
la 04.08.2010, 22:25
Adica acum ai si nu-mi spui
la 04.08.2010, 22:26
vai minunate! le pun la favo!
la 04.08.2010, 22:31
rivka, mi-au placut de cum le-am zarit la Julie

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking