Clatite cu dragoste

Postat de Dya in Dulciuri
9 Feb 2016 | 1753 vizualizari
Clatite cu dragoste

Cu dragoste, din dragoste!  

Ingrediente

Pentru foile de clătite ne sunt necesare următoarele:

  • 2 ouă mari
  • 300 ml lapte
  • Un praf de sare
  • 250 gr iaurt cremos
  • 2 linguri cu zahăr tos
  • 250 gr făină albă de grâu
  • o ceaşcă cu apă fierbinte
  • o linguriţă cu bicarbonat

Pentru umplut ne sunt necesare următoarele:

  • Sos de ciocolată:
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 50 gr unt nesărat
  • 50 ml frişcă lichidă
  • Sos caramel:
  • 200 gr zahăr
  • 50 gr unt sărat
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Fructe caramelizate:
  • 2-3 rondele de ananas
  • 2 pere
  • 2 kiwi
  • Câteva căpşuni
  • Boabe de strugure alb
  • 2 piersici sau nectarine
  • Fructe de pădure: zmeură, mure, afine, coacăze negre şi roşii
  • 2 linguri pline cu zahăr tos
  • Ingheţată de vanilie

Pentru decor ne sunt necesare următoarele:

  • Fructe crude
  • Sos caramel

Mod de preparare

           Începem prin a pregăti clătitele:

Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută, zaharul şi un praf de sare.

Bicarbonatul îl adăugăm peste apa fierbinte, amestecăm energic şi turnăm putin câte puţin peste compoziţia obţinută.

În primă fază aluatul este dens, însă adăugam treptat laptele şi mixăm până la încorporarea completă.

Din această compoziţie, coacem clatitele la foc potrivit, pe ambele părţi, atât cât să se rumenească frumos.

           Pentru Sosul de ciocolată:

Se topeşte untul într-o crăticioară şi se toarnă frişca lichidă.

Se aduce la punctul de fierbere şi se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi.

Se opreste focul şi se amestecă cu o spatulă pentru ca ciocolata să se topească şi să se încorporeze complet.

Se lasă la rece până în momentul ungerii foilor de clătite.

           Pentru Sosul caramel:

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit.

Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet.

Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă., după care se pune din nou pe aragaz.

Zahărul tinde să se întărească, însă se amestecă continuu până se topeşte complet.

Se opreşte focul şi se lasă la răcit cam 10 minute, după care se pune crăticioara într-un vas mai mare, umplut cu apă rece. Se amestecă caramelul energic cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, până ce se deschide la culoare şi devine mai dens.

           Fructele se pregătesc astfel:

Se curăţă de coajă, de codiţe şi de sâmburi toate fructele, în funcţie de cerinţe.

Se taie fructele cuburi şi se pun peste untul topit, în prealabil, într-o crăticioară.

Se fierb la flacără mică până se evaporă apa formată şi se presară zahărul tos.

Se amestecă uşor şi se continuă fierberea până ce sosul format capată consistenţă.

            Asamblare:

Fiecare foaie de clătită se unge uniform cu  sos de ciocolată. Se adaugă una-două linguriţe cu sos caramel,  o cupă de îngheţătă şi o lingură mare cu fructe caramelizate.

Se strânge foaia de clătită ca o bocceluţă şi se adaugă peste aceasta o linguriţă de caramel. Se ornează cu fructe proaspete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Tort de clatite...cu dragoste ❤

Postat de Angelica

Tort de clatite...cu dragoste ❤

*Pentru inceput pregatim crema de ciocolata: *Putem pregati ambele feluri de crema de ciocolata in acelasi timp. Vom folosi doua cratite potrivit de mari. 1.Intr-o cratita punem la...

Citeste continuarea

CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Postat de amalia01

CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Pentru clatite: Oul impreuna cu praful de sare si coaja de portocala le bati cu ajutorul telului. Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati. Faina o torni in ploaie, amestecand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.02.2016, 18:41
Ce clatite gustoase si aratoase!
la 09.02.2016, 18:42
Ce frumoaseeee!
la 09.02.2016, 18:42
Câte poze poze, ce aspect, ce savoare trebuie să fi fost!
la 09.02.2016, 18:45
tare bune!
la 09.02.2016, 18:51
ce bune sunt cu atatea fructe

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking