Ingrediente
- 3 oua
- 2 linguri de zahar ( doar pentru cele cu gem sau finetti )
- 550 gr faina
- 1 l lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- coaja de lamaie
- estenta de rom (facultativ)
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele.
Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la odihnit cateva minute. In cartea de bucate a Silviei Jurcovan se mentioneaza faptul ca albusurile ar trebui batute spuma si adaugate la sfarsit pentru ca sa obtinem niste clatite pufoase.
Adaugam coaja rasa de lamaie
Se lasa la incins o tigaie in care am pus cateva picaturi de ulei si se adauga cu polonicul 50 ml din compozitie, rotinnd-o ca sa curga compozitia pe toata suprafata ei.Se lasa sa se coaca pana se rumenesc marginile, se desprinde cu ajutorul unui cutit de jur imprejur,se intorc si se mai lasa 2 minute.
Ies aproximativ 20 de clatite, iar daca mai raman, se pastreaza la frigider acoperite cu folie alimentara, incalzindu-le inainte de a fi servite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|