Intr-un bol de plastic cu peretii mai inalti,am pus faina,ouale,sarea,zaharul vanilat si am amestecat pana cand ouale s-au desfacut,am adaugat apoi treptat lapte rece,pana cand compozitia a ajuns la textura pe care eu o doream.Clatitele pot fi mai groase sau mai subtiri,depinde cum va plac,mie imi place varianta intre,nici groase si nici subtiri.
Initial eu fac aluatul de clatite dupa ochi cum se spune,fac apoi o prima clatita si decid dupa daca mai pun sau nu lapte,sau dupa caz faina desi,e mai greu apoi sa scapi de cocoloase,asa ca eu las intotdeauna numai varianta in care as mai pune lapte prefer sa fac un aluat mai gros initial.
Dupa ce am stabilit care e textura ideala pentru clatite,intr-o tigaie foarte bine incinsa,am pus un strop de ulei,apoi cu un polonic am luat aluat si l-am distribuit uniform in tigaie in asa fel incat sa am o clatita perfect rotunda dupa forma tigaii.Daca cumva aluatul pe care il luati initial in polonic nu ajunge pentru toata tigaia,pana sa puneti tigaia la foc,completati cu aluat.Se lasa cateva minute1-2 la foc,puteti verifica daca e copt,ridicand cu o spatula o parte de clatita,daca e rumena si frumoasa,o puteti intoarce si pe partea cealalta,pentru a se praji frumos.
Cand clatita e gata,o umplem cu ce preferinte avem,in cazul meu,o parte le-am facut cu gem de capsune si unele cu dulceata de visine.Se pot impaturi fie in forma de rulou sau in patru,si aici tine de gusturi si obisnuinta fiecaruia.
Pofta mare!