Ingrediente
- pentru aluatul de clatite:
- 1 ou
- 300 ml lapte
- 1 praf de sare
- 2 linguri zahar brun
- 1/2 lingurita drojdie uscata
- 200 gr faina
- 1 lingura extract de vanilie
- unt sau ulei pentru prajit clatitele
- pentru umplutura:
- 3 linguri zahar alb
- 3 mere
- 1 fruct kaki
- 1 lingurita amestec de mirodenii Apple&Orange
- 2 linguri unt
- pentru servit:
- ciocolata
- zahar pudra cu aroma de vanilie
- scortisoara
Mod de preparare
Pentru aluatul de clatite: se amesteca faina cu drojdia. Ouale se bat cu un tel ca pentru omleta, se adauga zaharul,sarea si extractul de vanilie. Peste ouale batute se adauga faina, se amesteca cu telul, iar apoi se subtiaza aluatul cu lapte. Se lasa deoparte aluatul 30 minute. Se observa ca pe masura ce aluatul se odihneste acesta se ingroasa. Daca dupa odihna vi se pare ca e prea gros mai adaugati putin lapte. Se pune la incins o tigaie antiaderenta. Se adauga un strop de ulei sau foarte putin unt. Se pune in tigaia incinsa si unsa un polonic de aluat. Inclinam tigaia sa se distribuie uniform aluatul in tigaie.Se coc 2 minute pe o parte, se intoarce clatita si se coace si pe cealalta parte 2 minute.
Pentru umplutura: intr-o tigaie antiaderenta se pune zaharul la caramelizat. Cand acesta s-a topit si a capatat culoarea chihlimbarului se adauga merele curatate de coaja si cotoare si taiate in cubulete. Se amesteca si se lasa pe foc 3-4 minute. Se adauga untul si mirodeniile si se lasa pe foc pana merele au inceput sa se inmoaie, dar sa nu-si schimbe forma. La sfarsit se adauga fructul kaki curatat si taiat in cubulete. Se lasa umplutura sa se odihneasca.
Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare clatita, se impacheteaza si se servesc dupa preferinte pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie, cu scortisoara sau cu toping de ciocolata (ciocolata topita pe baie de aburi cu 2-3 linguri lapte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|