Ingrediente
Pt. clatite ai nevoie de:
- 1 ou
- faina
- un pahar lapte
- sare si piper dupa gust
Pt.umplutura ai nevoie de:
- 1 piept de pui taiat cubulete
- un carnacior
- 100 g bacon
- 1 ceapa tocata
- 1 graunte usturoi tocat
- 1 foaie de dafin
- ulei de masline
Pt. sosul bechamel ai nevoie de:
- 2 linguri pline de margarina
- 2-3 linguri faina
- un pahar lapte
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 20 ml vin alb
- sare si piper
- usturoi praf
Cascaval pt gratinat.
Mod de preparare
La clatite se omogenizeaza oul cu laptele si cu faina si se adauga sarea si piperul.Se fac clatitele si se lasa deoparte.
La umplutura se calesc ceapa cu usturoiul in uleiul incins impreuna cu foaia de dafin.Apoi se adauga baconul si carnatul tocat si se mai lasa 3 min.Se pune si pieptul de pui si se mai lasa 5 min.
La sosul bechmel se topeste margarina si se incorporeaza treptat faina.Apoi cate putin se adauga laptele,vinul,zeama de lamaie si ultima data sarea,piperul si usturoiul praf.Se amesteca sosul cu preparatul de pui si se vor umple clatitele si se dau la cuptor intr-o tava unsa cu cascaval deasupra 5-7 minute in cuptorul incins.Se poate servi cu salata chinezeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piept de pui si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|