Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

Postat de bitza in Pui
15 Aug 2011 | 13708 vizualizari
Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

Ingrediente

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 150 ml apa minerala
  • 1 lingura ulei
  • 150-160 g faina
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  •  Umplutura:
  • 400 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 100 g ciuperci
  • 50-100 g kaizer afumat
  • 1 lingura pasta de tomate/2 linguri bulion
  • Sare,piper,chili
  • Sos:
  • 150 ml smantana pt gatit
  • 1 ou
  • Sare,piper
  •  +
  • 150 g cascaval

Mod de preparare

Clatite umplute cu pui si ciuperci la cuptor:

Clatite:

Oul se bate cu un praf de sare,apoi se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de groasa,ca pentru clatitele normale. Din aluat se coc clatite si se aseaza una peste alta.

 Umplutura.

 Pieptul de pui se taie bucatele foarte mici,se condimenteaza si se pune in ulei incins sa se rumeneasca,apoi se adauga ceapa si ciupercile,taiate marunt. Se lasa sa se caleasca putin apoi se adauga 50 ml apa si pasta/bulionul si se fierbe amestecul pana scade tot sosul. Se condimenteaza.

 O tava termorezistenta se unge cu unt. Pe fiecare clatita se pun 2 linguri din umplutura si se impaturesc aducand marginile spre interior,apoi se ruleaza . Se aseaza clatitele in tava,una langa alta.

 Din smantana,ou,sare si piper se obtine un sos care se toarna peste clatite. Cascavalul se rade si se acopera clatitele. Tava se introduce in cuptor si se coace pana se rumeneste cascavalul.

Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor  se servesc simple sau alaturi de smantana,rosii si marar.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Clatite sarate umplute cu ficatei,ciuperci si piept de curcan la cuptor

Postat de carla27carla

Clatite sarate umplute cu ficatei,ciuperci si piept de curcan la cuptor

Se pregateste umplutura: se curata ceapa,ciupercile si se taie marunt,ardeiul se spala si se taie marunt. Pieptul de curcan se taie bucatele, ficateii se spala si se taie bucati. Intr-o cratita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2011, 21:21
mi s-a facut iar dor de clatite
la 15.08.2011, 21:39
delicioase
la 15.08.2011, 21:48
cu siguranta minunate
la 15.08.2011, 21:53
foarte bune
la 15.08.2011, 22:07
delicioase

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking