Clatite cu ricotta si ton

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
27 Dec 2017 | 6183 vizualizari
Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru musafiri, pentru zilele in care este dezlegare la peste si cand mai doriti voi. Se fac repede, sunt satioase si gustoase! Incercati-le si o sa va convingeti!

Ingrediente

  • Pentru clatite:
    • 2 oua
    • 120 ml apa minerala
    • 100 ml lapte
    • 25 ml ulei
    • 7 linguri potrivite cu faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare
    • piper
    • 2 crengute patrunjel verde
    Pentru umplutura:
    • 250 gr ricotta
    • 2 foi de ceapa verde
    • 3 crengute patrunjel verde
    • 6-7 masline negre fara samburi
    • 1 bucata ardei kapia
    • o conserva de ton in ulei de masline (160 gr)
    • sare
    • piper

Mod de preparare

Clatitele:
Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper.
Adaugati apa minerala si laptele.
Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste compozitia de mai sus.
Incorporati faina bine sa nu ramana cocoloase.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il amestecati in compozitia de clatite.

Incingeti o tigaie, o ungeti cu un strop de ulei.
Puneti un polonic din compozitie, o intindeti pe toata suprafata tigaii.
Rumeniti clatitele pe ambele parti, rand pe rand si le scoateti pe un platou.
Umplutura:
Ceapa verde o taiati rondele, patrunjelul verde il tocati marunt.
Ricotta o puneti intr-o craticioara, o amestecati cu putina sare si piper, apoi incorporati ceapa verde si patrunjelul. 
Maslinele le taiati feliute mici.
Ardeiul kapia il faceti fasii lunguiete si subtiri.
Tonul il scurgeti bine de ulei, il faramitati cu furculita.
Pe fiecare clatita puneti o lingura plina cu ricotta, o intindeti bine.
Asezatii bucatele de masline, ton din loc in loc si cate 2 fasii de ardei kapia.
Rulati cat mai strans clatitele. apoi le inveliti in folie alimentara si le dati la frigider 2 ore sau peste noapte.

Le feliati si serviti.
Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Traistute cu piept de pui

Postat de cris2711

Traistute cu piept de pui

Se pregateste aluatul dezghetat. Cubuletele de piept de pui se condimenteaza cu sare,piper  si boia. Cuptorul se incinge la 200 °C. Aluatul de foietaj se taie in patratele,vezi...

Citeste continuarea

Turte cu branza fondue

Postat de rocsi_1612

Turte cu branza fondue

Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Turnam faina cernuta intr-un bol. Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina, dar si chimenul si putina sare. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2017, 11:29
la 27.12.2017, 11:56
Delicioasa combinatie :*
la 27.12.2017, 11:56
Vreau un ton mai sus, ai?
la 27.12.2017, 11:59
Foarte bune!
la 27.12.2017, 12:17
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking