Clatite cu ricotta si ton

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
27 Dec 2017 | 5764 vizualizari
Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru musafiri, pentru zilele in care este dezlegare la peste si cand mai doriti voi. Se fac repede, sunt satioase si gustoase! Incercati-le si o sa va convingeti!

Ingrediente

  • Pentru clatite:
    • 2 oua
    • 120 ml apa minerala
    • 100 ml lapte
    • 25 ml ulei
    • 7 linguri potrivite cu faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare
    • piper
    • 2 crengute patrunjel verde
    Pentru umplutura:
    • 250 gr ricotta
    • 2 foi de ceapa verde
    • 3 crengute patrunjel verde
    • 6-7 masline negre fara samburi
    • 1 bucata ardei kapia
    • o conserva de ton in ulei de masline (160 gr)
    • sare
    • piper

Mod de preparare

Clatitele:
Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper.
Adaugati apa minerala si laptele.
Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste compozitia de mai sus.
Incorporati faina bine sa nu ramana cocoloase.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il amestecati in compozitia de clatite.

Incingeti o tigaie, o ungeti cu un strop de ulei.
Puneti un polonic din compozitie, o intindeti pe toata suprafata tigaii.
Rumeniti clatitele pe ambele parti, rand pe rand si le scoateti pe un platou.
Umplutura:
Ceapa verde o taiati rondele, patrunjelul verde il tocati marunt.
Ricotta o puneti intr-o craticioara, o amestecati cu putina sare si piper, apoi incorporati ceapa verde si patrunjelul. 
Maslinele le taiati feliute mici.
Ardeiul kapia il faceti fasii lunguiete si subtiri.
Tonul il scurgeti bine de ulei, il faramitati cu furculita.
Pe fiecare clatita puneti o lingura plina cu ricotta, o intindeti bine.
Asezatii bucatele de masline, ton din loc in loc si cate 2 fasii de ardei kapia.
Rulati cat mai strans clatitele. apoi le inveliti in folie alimentara si le dati la frigider 2 ore sau peste noapte.

Le feliati si serviti.
Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pogacele cu leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu leurda

Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa...

Citeste continuarea

Tarte cu ton si oua

Postat de rocsi_1612

Tarte cu ton si oua

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece. Mozzarella o taiem cubulete. Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2017, 11:29
la 27.12.2017, 11:56
Delicioasa combinatie :*
la 27.12.2017, 11:56
Vreau un ton mai sus, ai?
la 27.12.2017, 11:59
Foarte bune!
la 27.12.2017, 12:17
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking