Aperitiv drob

Postat de ralu_ca in Aperitive / Garnituri
17 Mai 2013 | 52485 vizualizari
Aperitiv drob

Interesant este ca pentru drob poti folosi orice fel de carne doresti, nu-i asa?

Ingrediente

  • 1,5 - 2 kg maruntaie ( ficat, rinichi, bojoc de porc)
  • 2 piepti pui
  • 10 oua
  • 150 ml ulei
  • 4-5 linguri smantana
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 1 lingura untura
  • prapor sau foi de placinta
  • 3-4 oua fierte tari

Mod de preparare

Maruntaiele si pieptul de pui se spala bine pana apa iese curata, se pun apoi impreuna la fiert in apa cu sare. Se taie ceapa si usturoiul rondele, se toaca marunt mararul si patrunjelul.

Pana se fierbe carnea, se incinge uleiul si se pune ceapa la calit pentru cateva minute. Dupa ce s-a calit ceapa, se stinge focul si se adauga usturoiul. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate si se lasa la racit. Se taie in bucati mai mici, apoi se da prin masina de tocat. Ouale se bat si se amesteca cu smantana.

Se pun deoparte cateva linguri din compozitie pentru a turna peste drob, iar restul se amesteca cu compozitia din carne, ceapa si usturoi. Se adauga verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.

Se tapeteaza tava cu putina untura si se asaza praporul, apoi se toarna compozitia (daca avem foi placinta in loc de prapor, acestea se ung cu putin ulei). In interiorul drobului se pot aseza oua fierte intregi, bineinteles decojite. Se acopera marginile si pe deasupra, apoi se unge cu compozitia de oua si smantana oprita. Se introduce la cuptor pentru 45 -50 minute si rezulta produsul numai bun de servit!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cighir din ficatei de pui

Postat de RODIMUR

Cighir din ficatei de pui

Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde. Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul. Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa...

Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui

Postat de Oana

Aperitiv drob de pui

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 22:23
la 17.05.2013, 22:25
ms mult!
la 17.05.2013, 22:34
la 17.05.2013, 22:54
Arata grozav!
la 17.05.2013, 23:32

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking