Drob de post/vegetarian

Postat de GatesteUsor in Mancaruri de legume
3 Mar 2015 | 12549 vizualizari

Acum ca am intrat in Postul Pastelui am decis sa postez cateva dintre retetele mele de post. Una dintre aceste retete, chiar una preferata mie, este Drobul de post. Plin de legume gustoase, satioase si sanatoase, acest drob este foarte simplu de facut.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 telina
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 2 cartofi
  • 200 gr de orez
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 200 gr de masline
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr de pesmet

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata.

Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica capacul sau amesteca). Se opreste focul si se lasa acoperit, fara a se ridica capacul sau a se amesteca, inca 15 minute. Ar trebui sa se formeze mici cratere deasupra.

Se toaca marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, maslinele (fara samburi), patrunjelul. Dati morcovii si telina pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa uscata timp de 10 minute, apoi se pune ceapa verde si usturoiul, se mai lasa 5 minute si se da de pe foc.

Cartofii curatati se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu ceapa din tigaie, orez, pesment, legumele date pe razatoare, maslinele si se adauga si condimentele. Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena.

Aceasta compozitie se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30-40 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se pune in frigider timp de 4 ore. Doar dupa aceea este bun de taiat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de post/vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

Postat de simona72

Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

Pentru bulete: punem dovleacul la copt in cuptor. Intre timp, pregatim pesmetul panko, iar pentru asta avem nevoie de paine alba, veche de 1-2 zile. Pentru pesmet, se foloseste doar miezul. Se...

Citeste continuarea

Placinta de cartofi cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Placinta de cartofi cu branzeturi

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2015, 13:22
Arata tare bine!!
la 03.03.2015, 13:38
Bun, bun
la 03.03.2015, 20:38
la 03.03.2015, 21:03
la 04.03.2015, 11:54
Bun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking