Orez aromat cu dovleac

Postat de Ela68 in Mancaruri de legume
16 Feb 2016 | 3675 vizualizari
Orez aromat cu dovleac

Ca multi altii si eu fac parte din categoria celor care nu apreciaza gustul dovleacului la adevarata sa valoare. Credeti-ma pe cuvant, combinatia din aceasta reteta e de zile mari. Merita incercat, iar daca nu v-a placut, priviti si partea pozitiva, ati "mangaiat" corpul cu multe elemente nutritive benefice organismului. Daca v-a placut, astept mesajele voastre,  sa marim gasca iubitorilor de dovleac.
Grabiti-va , sezonul e pe terminate si e pacat sa pierdeti asa bunatate de mancare !

Ingrediente

  • 400 gr dovleac
  • 125 gr orez , de preferat cel pentru salata, cu bobul lung
  • 450 gr apa
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri seminte de dovleac
  • ulei
  • sare
  • 2-3 bucati anason stelat
  • 1-2 pastai cardamom

Mod de preparare

1.  Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm.
2.  Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam. Potrivim de sare.
3.  Separat, dupa ce spalam orezul, il punem la fiert cu putina sare , anasonul stelat si semintele de la pastaile de cardamom strivite in mojar. Cand incepe sa fiarba punem capac si il lasam pe foc inca zece minute. Dam deoparte.
4. Cand dovleacul incepe sa se inmoaie, adaugam semintele de dovleac, mai lasam putin si putem stinge focul.
5. Se amesteca apoi cu orezul si e gata pentru a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez aromat cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dovleac împănat cu friptura de pui îmbălsămat

Postat de klausenburger

Dovleac împănat cu friptura de pui îmbălsămat

1. Spală bine dovleacul pe dinafară, taie un capac, scobeşte cu atenţie interiorul să nu rămână deloc sâmburi şi dă la cuptor, unde îl laşi să se coacă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2016, 21:56
Imi place cum arata si as gusta mai intai de la tine ca sa vad daca imi place
la 16.02.2016, 22:00
cu mare placere, Timea !
la 16.02.2016, 22:01
Ce orez delicios si foarte aromat!
la 16.02.2016, 22:08
la 16.02.2016, 22:42
Ela draga , arata super . Tuesti foarte convingatoare . Eu sunt cea ca ramane neutra . Daca mananc ceva cu dovleac ma balonez de-mi vine sa explodex . la fel se intampla cu castanele

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking